Wednesday, February 15, 2012

Aktiviti masee cuti sem~

Hai ! 
heeeee..sehari dua nie mood utk menulis makin membiak2..sehari sampai 2 postt~ hekhek..time rajin nie ar nk tulis..bile malass mmg xx ar kan..huhu.

Ehmm..cakap sal cuti semm..tension ahh.. kejapp jekk cuti nye..SEBULAN sahaja! wat lekat celah gg jeee~huhu.ape2 pon aku rasaa cuti kali nie paling best kott~ macam2 aktiviti den buet~ antaraaanyaa ~



  • Bercutti ngn family secara besar-besaran..abih sepupu sepapat kiteorg bawak..xjauh pon kteorg pegii..kat Gambang Water Park je.. tapi memang havoc gileelah.. best3~nnt ade mase i citee pengalaman i kat sana yea~ :)





niee haa diorg..tapi nie pon ade lagii yg tertinggal..hehe
  • hmmm..percutian ke gambang nie dh dirancang lame dah..bulan 11 thun lepas ag..tapi angah sy xdpt ikot gara2 anaknye, si Aril kne tahan dlm ward selama 27 hari..baby Aril mula dimasukkan ke ward pd 3/1/12..kami rancang nk ke gambang tu 20/1/12. so, xdpt la angah sy tu ikot..huhu.Kesiannyeeeee~tp nk buat camne..Allah yg menentukan segalanya..Baby Aril kne tahan ward sbb ade jangkitan kuman dalam paru2. Dr terpaksa tahan dy n bg antibiotik utk hilangkan kuman tuh..klu xhilang2 jugak, kemungkinan baby Aril kne jalani pembedahan utk buang kuman tuh..tp Alhamdulillah..lepas kasi antibiotik, kuman tu mula berkurangan..n xperlu pembedahan lagi~syukur padaMu ya Allah..disbbkan kne bg antibiotik tu lah, baby aril kne stay kat hospital hampir sebulan. hmm..bole byg x perasaan seorg mak yg kne jaga anaknye tuh? huhu.Allah saje yg tahu.. oleh sbb tu lah, sy amik keputusan utk teman angah sy tu stay kat ward..lepas je balik dr gambang tu, sy ke Terengganu pulak utk jaga baby aril..sempat tido kat hospital tuh 3hari je..then, baby Aril dh boley kluar~yey ! :) nnt sy upadate pengalaman tido d hospital yea~camne nk kelentong pak guard n semua kejadian kt hospital tu lah~hehehe.tungguuu~




Si baby Aril yang sakit~ huuu
  • Lepak2 @ Coolblog Taman Bendahara. tempat tuh ibarat rumah kedua bg kamii sekeluargaa~~ haha
  • Jumpeeee Khairul Fahmi Che Mat a.k.a Apexxx~heeeeeee...semuanye dh dicerita kat  entry niee yee ...:p
  • Jumpeee my bff [ELA]..tapi xdpt jumpe kawan2 lain..sbb semenye bizi..ramai yg xbalik gara2 nak siapkan Final Year Project (FYP) diorg..huhu..lgpon cuti sy tinggal 2minggu je lepas balik dr Terengganu tu...pastu pulak kereta dihantar ke bengkel sbb nk tukar kaler baru~mmg xde mood ar nk kuar kalau kne nek bas..huhu
  • Tolong - menolong ma n ayah kat kedai~~mcm biaseeeee, still ramaiii jekk yg duk tnye "xg skoloh ko ariniee ???" haddoi !
  • Haaaa...paling best bile leh layan Cite2 jeponnn 24jam..haha..byk gak cite yg habis ditengokkk..haha.best2.nnt sambung tgk kat UTM lah pulakk..kih kih kih.
ok beress dulu lah..klu ikotkan baaanyak lg aktivitinye..tapi xmampu nk cite semua~ hehe. 


Jumpe lagii~

Jaaane !

U made my day~

Waaahhhh..asiiiiikk skalii hari iniii ! manee xnyee..dapat kuar n boooooooorakkk panjang ngn bff..huuu..setelah sekian lama xjumpa n setelah beberapa kali cancel nak jumpe akhirnyeee segala rintangan dapat jugakk ditempuhii dengan jayanya..hahah. yela.mane xnye, aritu jnji nak jumpe, tp cancel sbb xdek kenderaan..ingtkan dah xde harapan nak jumpe dy, tapi kalau dahh jodoh xkemana~ hehehe..
harini pagi2 dh dpt call dr ELA.ade laa dalam 7kali rasenye..tapi apakan daya xdapek den nk ngangkat call tu sbb enset den rosak terukk..xdee satuu keypad pon yg blh ditekan..nak amik no tepon dy, n call pakai tepon rumah pon xdpt..tambah pulak time tu tgh tido..so, mmg xdpt pikir apa2 penyelesaian pon..huhu. bile dh bangun tue, mandi ape semua, baru laa dapat satu idea yg bernass.. sy tunggu dy call skali lagi, tunggu pnye tunggu, ela pon call..then, sy pon salinn cepat2 no ela n dapat la call pakai tepon rumahhh..heeeee..seroonoott ble dy gtau yg dy dh ade kat KB! Hahah..tapi mslahnyee den masih lg kt rumah..kete lak tengah dibaiki..terpaksa laa poie nek bass..huhu. lameee gle tggu bass..dlm 45mnt..n 45mnt tuu laa ela tgh tunggu sy ! alaaa...sorii yea ela! Huhu.tapi2 hasilnya sgt berbaloi ! kami booooraaakkk adee laa dalam 5jam! Hahah..booraakkk n makan okeyy..haha.xleh diamalkan nih..nnt makin gemoksss laaa..haha.
kami mmg xde wat benda lainn..kami justt borakk n makaaan jee..haha. mula2 jumpa ela kat a&w, pastuh kononnye nk jalan2 laa.tp, time jln2 pon still borak xhenti2 lagii..sampai xleh fokus nk beli brg..haha.so, langkah yg terbaikk cari portt yg baekkk punyee utk borakk..cari punye carii, jumpee la..haha. tempatnye kat depan bangunan Tabung HajiKB~ haha.mmg betul2 tepii jalan raya. Tempat duduk tu pon bukannye kerusi or bangku utk duduk..tempat tu just batas yg memisahkan jln raya ngn jln bg pejalan kaki..hakhak. Punyelaa xde tempat nk borakk..haha.katenye ela. “klu ade org tnye kite tgh wtpe, kite gtau yg kite tgh tggu mak kat dalam bgunan tabung haji tuu..ekekekeke ”
pastuu boraknye xhabis kat situu..kteorg sambung lagii kat mcD..nie gara2 tekak yg dh haus gle..katenye ela lagi. “klu kte g mcD, air dy blh refill..blh la nyembang sampai esok pagi” haha.bernass gle cik ela kite nih..huhu.then, dalam kol 5.30pm kteorg pon gerak ke stesen bas..kononye nak balik la nie..tp haramm..smbung boraakk lagii kat stesen bas tuu..alasannye, bas xde lagii..kami cari port lagi utk nyembang..kali nie pon duk sebelah jln raye gak. Kat depan kaunter tiket kt bandar KB tuh..ade palang yg rendah kt situ..so, kami dok kat situu..borak,borak, n boorakk lagiii~ haha. Ble dh sedar, bru tringat yg masing2 dh nk balik..tkot xde bas plak nnt..huhu..baru laa cepat2 g carikk basss...heeee...sebbaik dua2 bas kteorg ade! Heeeee.Alhamdulillah..xyah tunggu2 lagii..tapi dh nak kne brpisah ngn ela..huhu.sedeyhh..
eh! lupe nakk gtauu..cik ela ade bg sy hadiah! Hehehe. Tengss soooo much my dear ela ! i rili2 lappp u lah ! J katenye hadiah bessday sy.tpi bessdaynye dh lame gle lepas..bln 12 aritu lagi...tapi sy xde sediakan hadiah pon utk ela..dah la besday ela baru2 nie je..bulan 2 niee..huhu..agak terkilan laa..xpe2 nnt kite jumpaa lg, insyaAllah sy nakk bg dy hadiahh..heee.


this is what i got from ela..Luv it !  :)

wahhh ! panjangnye entry utk kali nieee..huhu. nie lah luahan ikhlas dr hati kecil sy. Panjangnye entry nie menunjukkan betapaa hepiiiinye sy hari ini~~ hehehehe..tengss to my bff..u really2 make my day J


ohh yaaa..this is my dearest ela :)


gambo niee time matrik..no wonder la i mcm lain mcm..hakhak

Our friendship will never end..i promise :)



p/s : ILYSM ela.

Tuesday, February 14, 2012

oH Khairul Fahmi ~

hehehe..sapee xkenal Khairul fahmi ? sape ? sape ? hehe..rugilaa kalau xkenal~ :)

Khairul Fahmi a.k.a apek nie pemain bola sepak kebangsaan. die sebagai penjaga gol Malaysia dan jugee Kelantan. die nie asal dari Kelantan. sy pon asal dari Kelantan. hakhak. pastu, secara xsengaja, rupa2nye ma sy n kakak sy nie kawan pada kakaknya apek tuu..maka dgn itu, adeee can laa sy nakk jumpe die personally..ehekkk.sbnarnye berangan jee tuu.. tapi bile family apek nie ade wat makan2, kenduri ke doa selamat ke ade la diorg ajak family sy skali..rumah pon dekaat je ngn rumah kami..stakat nie kami dah dijemput ke rumahnya 2kali. skali time family diorg buat doa selamat utk apek n satu lagi tu baru2 nie je, ade anak buah apek kawen. Naasibb time dua2 majlis nie sy ade kat rumahh..soo apelagiiii..pegilaaa...dalam kepala nie xde lain, nak ambik gamba ngn apek jee tauu..hakhak. so, dapatlaa amik gamba ngn dy.. heeee..

nie gamba2 time doa selamat utk apek.tarikhnya pada 19/11/2010

bapak xnyempatt nak mkn..haishh


apek ngn spupu n bapak

apek with my family ♥


 ♥ :p

heeee..tu lah..
time tuu xramai lg yg kenal apek nie..maybe yg kenal apek ni org Kelantan je kot time tu..time tu bln 11/ 2010. sbbnye time tu apek just main utk kelantan jek. Bila Coach Rajagobal panggil dy main mase lawan Indonesia di Piala Suzuki 2010, baru la seme org knl ngn dy nih..mase tu 24/12/2010 rasenye..so, bile gamba2 ni diupload ke fb sy, ramailaa kawan2 yg tnye sape kharul fahmi che mat nie ? sape nie ? sape nie ? maklumlaa org hensemmm~ huhu.first2 sy yg dok ambik gmbr spupu ngn apek nie..nk amik gmba sndiri maluuu..haha.pastu adela yg tulun amik kan jugakk~heee..tengss to angah:)

pastu baru2 nie ank buah dy kawen lak..n family sy pon dijemput jugakk..ade jugakk amik gamba..hehe

apek time nie nk g jemput pengantin lelakinye.tapi kteorg sempat tahan dy~haha



awwww hihihihh ♥


Ha ! perasaaann x yg apek pakai baju yg sama dgn kenduri doa selamat nye arituh ? hehehe..awal2 sampai rumai dy, kami dh perasan dh yg apek pakai baju sama..dlm kepala masing2 “aduuu..dy pkai bju sama la plakk..nak upload dlm fb nie..nnt kang org ingt hari yg sama..haha”.tulah..pakai bj sama lgi~ ekekekeke..tp kan, perasaann x lg satu benda ? perasannn x yang apek n sy sedondon ? hahahaha.kebetulanjetuu..abaikan.xpenting pon.keh keh keh.
Tapi kali nie cam xbest sikit nk ambik gmba ngn dy..yela. lepas byk sgt kontroversi apek nie.. byk sgt gmba apek nie bersosial. huhu.kalau dulu, sy tgk die bersihh jee..baik je..tgk dy berckp ngn kiteorg pon bestlah..tp hari tu mebi dy dh penat kot..xsempat nak layan seme org..yela.ramai gle yg dtg kot..dgr cite nye sampai lauk pon xcukop..hehe.lgpon, yg dtg semenye nk ambik gmba ngn dy.kalahh pengantinnye..haha.tulaa..sape suh hensem sgtt..kih3..

tu laa die khairul fahmi dulu n sekarang..walau byk mane pon kontroversi diee..diee tetap main ngn baikk..manntop !


p/s : gomo klate gomo~ ekekekeke

alkisah~


Aduulaaa..sori geng ! dah lameeeeeee sangat2 lameeeeeeeeeeeeeeee dah xngupdate blog nih kn..ehek.poyo sendiri je. Sbnrnye xde sape layan pon blog nih..xyah nak sori2 sgt laa kn..

Teringin jee nk update blog. Naaak jee  cerite segala benda yg terjadi dalam hidupkuu nih.yang pahitnye, yang manisnye dan yang masamnye. Segala2nye lah..tp apakan daya. Sy xpndai nak terjemahkannye dalam bentuk tulisan. Sy nie kurang sikit bab2 tulis menulis nie. Maklumlaa sejak dari mula start sekolah lagi dah xsuke.xsuke.xsukeee buat karangan. Haha. Benda yg plg sy malasnye bile masuk bab2 karangan n sejarahhh..bab kire2 ambo sukolaaa~ haha.resultnye tgk skrglah. Nak ngupdate blog pon xgheti~ huuuu..

Emmm..harini hari yg xbesttttt..knp ? sbbnye TERRRRlebih tido.huhu.kol bape bangun? Aish..xyah gtau la yeee..memalukan! hak3. Rase sekejap hari ni. Macam xcukop 24 jam..sedar2 dah petang~huhu.

Bile dah terrbangun lambat nie, pastilaa ade yg marah..hak2.sape lagii~ ayoh laaa..huhu. pot pet pot pet..hmmm..ariniii jee TER bgun lambat..xkan xdpt dimaafkan? Huhu.. adulaa ayohh.xpolaaa.sayo redho~huhu. Sudahnye, seharian merajuk nge ayoh arinih..even time tgk bola [Kelantan vs Selangor] td pon, sy xde mood..huhu.biasenyee kalu time tgk bola gakk, xdok kijo lain laaa..duk nepikk pah cerohh..tp td senyaaappp jahh..xdee mood pnye pasaiii..merajukk konon sinoca nieee..sndri buat salah,org tegor sikit merajukk..ehh apadaaa~ hehe.airnii jee nrajukk.esokk baik latuuu..ape2pon, sy totap syg ayoh sy~ yeahh.peace yowww !



i sayang my bapak..ofkos ! :)

Tuuu je cite utk arinihh okehh..lain kali sy ngupdate lagii~ daaa ! 

Wednesday, May 18, 2011

Bile mak sakit....


Arini..stat dari kol 7 lagi haku dh kne tulun ayah kt dapo..sbbnye mak sakit..huhu.. die ponin.. kisahnye bile dye TERambik ubat secara OVERdose..huhuhuhu..ubat tu abg haku yg kasik, tapi mak aku men makan jek..dah abg aku tuh kasik dua bijik, ditelannye dua2 bijik tu skali gus..huhuhuhu.. ghupe2nye ubat tu patot ditelan sebijik saje..adeh. nak jadikan cerite, time mak aku telan ubat tu, dy terlupe yg die time tu xmkn nasik pon lagi hari tuh..nahh..tu la hasilnye..penin 2 hari..xleh bgun lgsg..huhu..bak kate orang, mabuk~ biasenye aku akn tulun utk tengahari jekk..biasela.bgun lambat kan! Hak3. Ok...first skali haku xpuas hati bile ramai yg duk tnye aku “Xg skoloh ko arini??” wuuuuuu...aku ade ghupe budok skoloh lg ke??? Huk3. Reupe2nye diorg tu tertukar antara aku ngn adik aku, Atikah. Tau laa dy lg tinggi dr aku skrg nih kan..tp xkan smpai tertukar kot..ehmm..mebi sbb aku jarang ade kt rumah kot..yg diorg slalu nmpak adik aku yg slalu duk tunggu bas pagi2 utk g skolah..ehm, nie lah die gmbo kami berdua..huhu


 Time nie I lg tinggi okeh ! haha

Errr ! errr ! huhuhu
Nie laa 4 beradik..semua perempuan. Abg sulong tu, jgn harap nk ade gmba die~ sombong betuii~ haha



Alah..xde la same sgt muka kami nih..just tinggi je LEBIH KURANG~ huhuhuhu..
Tu satu..pastu, bile mak dah sakit, maknenye kami xde sumber makanan la..aku ? hampehhhh... xghettiii masak la~ haha. Kebetulan pulak hari  tu semua lauk habis dijual. Sibok sgt mniaga smpai lupe nk mkn , lupe nk smpan lauk utk kiteorg skali..huhu. dah xde care lain, ayah ku pon poie la beli megi 1 plastik.. DIE n adik aku yg masak~ hihi. Time tu aku dok jaga mak aku..tgh memproses ‘ air kangkung ’ yang katenye baik utk menghilangkan mabuk ubat tu.. seb baik lepas minum tu mak aku kate dh okey sikit. Dah bole bukak mata da.. tapi bile die bangun nak jalan xbole. Dh stat penin balik. So, mmg terbaring je la jwbnye mak aku tuh..huhu.tapi xbest sbb xsempat nk join diorng yang kat dapo tu  men masak2..huhu.diorg men taruk jek ape yg ade kat dapo tuh ha.. telur diletaknye sampai 5 bijik.padahal yg nk mkan nye 3 org jek ! kih3. Segala jenis sayur pulak ade dalam megi tuh.. men taram jekk..haha. last2 mmg semua xhabis makan. Ye la. Byk sgt accessories nye. Huhu. Mak aku yang sakit tu pon, kami bg makan megi jek..xde bubur2 pon..sbb xde yg pndai nk buat.. huhu.. sorri lah ye ma! :D
Bile dh petang, alhamdulillah.. mak da bole jalan sikit.. tapi kesiannn...die kne gak buat keje.. kena masak utk meniaga esok harinye.. aku ?? hahahahahahaaaa..xpayahhh..nnt kang xdek pasal2 lari pelanggan2 mak aku~ huuuhu. Tapi mase hari first mak aku kene, hari selasa, aku n ayah aku la yg masak kan lauk utk meniaga hari rabu tu.. tapi mak aku dh sedikan barang2nye laa..aku just masukkan je..klau gitu bolela...kekekekeke.
Hurmm...begitu laahhh kisah kami skeluarga.. kecoh bile mak sakit..huhuhu.. tu tandanye aku kne blajar masak nih.. senang keje nnt..tapi, sape nakkkk ajarrr nihh...huhuhuhuhuhuhu. insyaAllah lah aku blajar nnt.hihi.
Kayhh...itu aje cerita hari ini...:)

Monday, May 16, 2011

Result ? !

Result ? eh , result dah kluar ke? Dh kluar ke? Hohooo..mungkin ade stengah u dh kuar kot.. tapi yg pasti UTM xkuar lagi..hanya mengharapkan senarai tampal jek..tu pon baru satu yg melekat..(bg kos aku lahhh..)ahaaa..nak tau ke?? Hehehe..mst laaa jwpnnye xbole! Kikikikiki..xbolelaa..teruk! wuuuuuuu....
Ehee...kali nie nak cite pasal result plak..sebab smalam aku tulun parents aku kt kedai..tgh lap2 meja ape semua tuh, terdengar laaa pokcik bertiga nie tgh berKecek2~ heheee... nak tauu pasal ape ? pasal RESULT exam~ huuu...bukan dy punye la.tp anak dy punye..katenye

“takdi anok kawe cek rezak prekso akir tahun arituu..cek2 dio bulih 3.5..”

dah..tu je yg die cakap..yg lagi 2orang ckap pape pon. Just dengar jek..xkomen pape..selang brape minit baru diorng cakap pasal benda lain..hik3.. tapi, aku yg tgh mngelap tu dalam hati “Whhaahhaaaa~ terrer nye ank die! Huiiyyyoooo~3.5! ” dalam hati jekk lah..kekekeke.. tak3..bukan pasal result yg aku pikir..masalahnye, aku nek heran gak laa bile seorang ayah bgtau keputusan preksa anak dy kat org lain..yg peliknye AYAH~ aku ingtkan MAK2 je yg duk cite pasal anak2 nih..hehehe..tu mebi aku sorg jek kot yg pikir..terus aku teringat kat ayah aku..agak2 ayah aku pon camni ke eh? Dy ade bgtau kat org lain ke result2 aku tuh??? Whaaaaaa...xsanggup den ! haiiiii...encik Mustapha, klau result sayeeee tinggi xapelah..klu stakat tuuuuuu jee bek xpayah..wat maluuuuu jekkk nanntiiiiii~~~ huuuuuuu..aishh..agk terganggu la pikiranku ble tringat pasal nih.. maluu kott klu dy bgtau kat kwn2 die..tambah2 kalau yg ade anak sebaye ngn kite nih..ofkos laa ayah die tu nnti compare ngn anak die..nak2 yg kite kenal...lg malu cikk oi~ huuuu..
Ehm... klu ditanya pasal result ,  mstla semua org target nk tggi kan..haku pon same la..tapi pasal  result xyah difikirkan sgt la..yg penting kita mmg usaha. Jgn laaa target nk tggi, tapi xusaha. Usaha pulak mestilah disertakan dengan doa dan tawakal..insyaAllah bole berjaya..:)
Biasenye,  untuk menambah kan lg semangat untuk berjaya tu mestilah ade perangsangnye. Bg aku mestilah parents ku... yg sgt2 mengharapkan seorang lagi Dr dalam rumah nieee~ waaaaaaaa~~ walaupon tinggi impian diorg tu, aku akan cube sdaya upaya untuk merealisasikan impian “kami” tuhhh.. huaaaaaaa~ akak aku dh dpt ph.D nye 2 taun lepas..Giliran ku ke pulakk? Haddooiiii...Degree pon xlepas2 ag nih...huhu.tp insyaAllah akan ku cube! Yuk kawan2 kita smbung ph.D! kekekekee

Ok..aku mmg kne salute akak aku nih sbb time dy tgh wat ph.D, die smpat kawen n brsalin! Hohooo~ how can? Hehe.. ok2..dh2.xleh puji lebih2,,nnt kang kembang kempis pulak orangye nnt~ huuuhu
Okey~tuuu jekk yeaaa...esok kite sambong lg~ hihi
Esok?  Hohooo..tgk la klu rajin..kih3
Daaaaa~ Salam :)





Sunday, May 15, 2011

peNaT !

Hohohoho~ penat bangat deh arinii...huhu
Harini aku dberi tugas utk jaga 2 org BUDAK~~waaaaaa....penaatttt.....siiiyeeesss xtipuuuuu..huhu
Dua org budak tuu ofkos laa anak2 buah haku.huhu. sorg 2thun lebih, sorang 5 bulan.. Putri Alisya Qistina n Putri Ariana.. nih haa bebudaknye~






2 org je..tp nak jagenye macam 16 org budakk..huhu..
Yg kakaknye okey lagi..aku bg jek dia tgk video n men game..terus diam..haha..
First skali bagi die tgk music video Bruno Mars , yg tajuk dy Lazy Song tuu..MV die best ! comey ! hahaha..nie haaa MV die..jom TGK !



Aku tersalah bukak sbnrnye..pastu alang2 bukak tunjuk la kt putri tu.xsangka lak die suka. Siap suh ulang 3 kali..huhuhu..last2 aku dh penat nk tgk video tu, aku tnye dy nk men game x..haha.. game fish..aku pon bukak la game Feeding Frenzy..game tu pon dy suke. Leka dy men..gelak2 bagai.. siap merajuk ag bile dy kne makan ngn ikan besar..haha..xtahan aku tgk gelagat die..masalahnye bdk bru  2 thun kot..dh ajar men2 game bagai..huhu..almaklumlah zaman berteknologi canggih skrg nih~ ingt dulu2 mse kecik2 men masak2 jekk..huhu
Ehm..yg penatnye mestilah nk jaga si ariana. Adeh. Penat tol..awal2dy tdo..lega la sket..tp ble dy bangun duk nangis jekk..time tu aku sorng lak tu..nk jaga si kakaknye lagi..takot dy g tekan benda2 lain..klu xleh men ape yg dia nak biasenye dy ngamok..mnjerit lah, baling2 barang yg dy “ marah ” tu lah..macam2..so, bg mngelakkan laptop aku mnjadi mangsa, aku kena jaga la..ariana pulak nangis xhenti2.dia xnak org letak..asik nak didukung jek...ayyaaa..penat laaa cikcha baby ana eyhh...huhu. time tu aku sorg2 pulak..adik aku g skolah..mak n ayah pulak sibok kt dapur..mmg xleh nk usik laa...ye lah.. orang meniaga kan..time tu pulak mmg masa org lunch..so mmg ramai la orgnye..ase bersalah pulak tak dpt tolong diorng kat dapo tuu..tapi nk wat cmne, kne jaga dua2 org tuuu..huhu.
Haaaa....yg penting, lepas daddy diorg balik I dapat upah ! hahahaha..xbajet pon dapat..tapi bile org dh bagi kite hammbikkk jekkk laaaa~ wawawawa...pastu dapat jgk ikot diorg gi Rantau Panjang.. First Time kooottttt smpai Rantau Panjang tuh ! hahahaha...dah berpuloh puloh puloh taun da idop kat Klantan tu la first time g.. keh3. Slama nie aku asik xtau jek klu ade org tnye ade ape kt sana..tapi sekarang aku dh tau ! yey ! hahaha.
Best lah Rantau Panjang tuh ! barang pon banyak, murah2 pulak tu..wlaupon benda2 yg dijual tu same je, tapi tetap jugak meriah~ nnt kite leh la compare2 kan harga~ jimat..jimat..hehe
Ehm..tu jek lah.
Hingga ketemu lagi yea!
Daaaaa~ : )